SIF JUHLI 100-VUOTISTA TAIVALTAAN NÄYTTÄVÄSTI

Folksam Arena toimi näyttämönä tälle ”vuosisadan juhlalle” joka oli houkutellut paikalle 350 hyväntuulista juhlijaa. Arjessa liikuntahallina toimiva Folksam Arena oli läpikäynyt melkoisen muodonmuutoksen toimivaksi juhlasaliksi monikymmenpäisen talkooväen ja ammattimaisen valosuunnittelun ansiosta.

Frey Karlsson ja Bengt Sohlberg, molemmat seuran entisiä puheenjohtajia sekä pitkän ja ansiokkaan työpanoksen seuran eteen tehneitä herroja, ottivat vieraat vastaan.

Ilta alkoi juhlavasti tervetuliaismaljalla ja upealla musiikkiesityksellä josta vastasivat oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano säestäjänään Pami Karvonen. Tervetulotoivotuksen lausui seuran nykyinen puheenjohtaja Susanne Ekström, viihdyttävän juhlapuheen piti lähes 20 vuotta seuran puheenjohtajana toiminut Henrik Andberg.

Maittavan illallisen jälkeen ohjelmassa oli mm. Siuntion kunnan, Suomen Käsipalloliiton ja NÅID:n tervehdykset ja palkitsemiset. Kunnan edustajana toimi kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa, Käsipalloliiton tervehdyksen toi puheenjohtaja Jari Henttonen ja NÅID:ia edusti toiminnanjohtaja Hilding Wikner.

Naisten käsipallon edellisestä SM-kullasta vuonna 1979 on vierähtänyt aikaa jo lähes 40 vuotta ja naisten sarjaa vuodet 1976-1979 dominoineesta joukkueesta paikalla oli useita edustajia. Pisimpään heistä seuran toiminnassa jatkanut on ”cupäiti” Helena Lönn. Kun SIF edellisen kerran juhli miesten käsipallon SM-kultaa, vuosiluku kirjattiin 2005. Tuon ajan kultajoukkueesta oli paikalla noin puolet sen pelaajista sekä sen valmentajat, päävalmentaja ja nykyinen miesten maajoukkuevalmentaja Kaj Kekki ja Boris Tchahovskii. Mestarijoukkueen koonnut manageri Bengt Sohlberg muisteli puheessaan mestaruuden tuoneen kauden aikaisia tapahtumia. Myös aiempien vuosien vahvoja vaikuttajia osallistui juhliin. Heistä mainittakoon Åke Nyberg ja Yrjö Korpisalo sekä pelaajia edustaneet Markku Mäkinen, Thomas Nyberg ja Tom K. Laitinen. Virosta tervehdyksen toi maalivahtilegenda Urmas Träder.

SIF:n ja sen yleisurheilujaoston entinen puheenjohtaja Clas Smeds puolestaan muisteli mm. perustamaansa juoksijatallia ja sen mahtavaa menestystä ja sen voittamien SM-mitalien suurta määrää. Juhliin osallistui iso joukko seurassa vuosien varrella ansioituneita henkilöitä mutta jokaisen erikseen mainitseminen on tässä tapauksessa mahdotonta.

Palkitsemiset kuuluvat olennaisena osana seuratoiminnan juhlallisuuksiin, niin tälläkin kertaa. Kunniamerkkejä jaettiin ansioituneille vapaaehtoistoimijoille niin Käsipalloliiton, NÅID:n kuin juhlivan seuran toimesta.

Ilta päättyi Bogeyn tahdittaman tanssin ja iloisten jälleennäkemisten merkeissä. Juhlaa ja sen upeaa tunnelmaa kiiteltiin yleisesti, on tietysti muistettava että vieraathan tunnelman viime kädessä luovat. Tällaisen tapahtuman järjestäminen on iso urakka ja samalla upea osoitus siitä mahtavasta talkoohengestä joka seurassa vallitsee ja on vallinnut jo sadan vuoden ajan!

Suuri kiitos teille kaikille jotka osallistuitte juhlaan. Talkootyöntekijät, esiintyjät, baarihenkilökunta, valaistustiimi, järjestysmiehet, catering, orkesteri, onnittelijat mutta ennenkaikkea kiitokset vieraillemme. Vietimme unohtumattoman illan yhdessä!