ÅRETS HANDBOLLSSPELARE 2021 – ELLEN VOUTILAINEN

Ellen Voutilainen, Skuru IK

Årets bästa handbollsspelare har valts alltsedan 1956, och en titt på listan över vinnarna ger vid handen att det är en väldigt mansdominerad lista.

De facto är Ellen Voutilainen, Finlands bästa handbollsspelare anno 2021, först den andra kvinnliga spelaren som förlänats denna ära.

– Det känns jätteroligt. Blev lite förvånad och framför allt glad, säger Voutilainen för Yle Sporten, några timmar efter att hon själv fått höra om utmärkelsen av en familjemedlem.

– Att vara den andra kvinnan är så klart roligt men visar tyvärr även på att kvinnliga handbollsspelare kanske inte lyfts lika mycket tidigare, och att de inte tagit sig vidare mot en elitsatsning.

Det har Voutilainen däremot gjort. Efter att ha fått sin handbollsfostran i Sjundeå flyttade Voutilainen år 2017 till Stockholm och Skuru där hon gör sin femte säsong.

– Jag hoppas att flera spelare, framför allt kvinnliga, skulle våga satsa. Både för sin egen skull och för den finländska handbollens skull. Jag ser att allt flera satsar och det är roligt, säger den 21-åriga Voutilainen.

Läs mera här:

https://svenska.yle.fi/a/7-10011277