Handboll är en fin, rolig och fartfylld bollsport, som passar utmärkt för barn och unga. Vi följer Olympiska kommitténs Tähtiseura-värderingar och instruktioner i vår verksamhet och träning. Verksamheten är tvåspråkig. Ta kontakt med en lagledare eller fyll i blanketten invid, så hör vi av oss med information om det rätta laget. Så enkelt är det att komma i gång med handboll som hobby.

Välkommen med!

HANDBOLL SOM GREN

Handboll är en olympisk gren. Världens tredje populäraste inomhus bollsport. Handboll spelas i över 200 länder. Det finns över 20 miljoner utövare av denna sport i hela världen.

Handboll är en verklig kontaktsport, där man springer, hoppar, kastar och ibland till och med brottas. De bästa spelarna kastar handbollen med en hastighet som till och med uppnår 160km/h. En handbollsmatch är 2 x 30 min lång. Under en handbollsmatch får man bevittna ca 50-70 mål. Höga hastigheter, taktik och närkontakt gör att handbollen är väldigt intressant att följa med. Det kan hela vår #YELLOWARMY intyga!

I Finland finns det sammanlagt ca 4000 handbollsspelande barn, ungdomar och vuxna.

HANDBOLL SOM HOBBY

NYA SPELARE
“Jag är intresserad av att börja spela handboll”

SPELARPASSEN VID TRÄNGT EKONOMISKT LÄGE

Det finns många sätt att ansöka om stöd för hobbyavgifter. Nedan hittar du de instanser där du kan ansöka om stöd som privatperson. Om du ansöker om stöd för din hobby via någon av dessa instanser, vänligen kontakta oss så att vi kan avbryta faktureringen. Om du behöver hjälp med att skriva din ansökan kan du kontakta oss på ekonomi@sif.fi

Platser att ansöka om bidrag:

Sos Children’s Village: https://www.unelmista.fi/

Hope: https://hopeyhdistys.fi/apua-hope/

Pelastakaa lapset: https://www.pelastakaalapset.fi/hae-tukea/harrastustuki/

Tukikummit: https://tukikummit.fi/hae-avustusta/

Om du ansökt om bidrag från någon av dessa organisationer och inte fått det, kan du fortfarande ansöka direkt till Sjundeå IF. Styrelsen kommer att diskutera ansökningar i förtroende vid sina möten i september, november och januari. Skicka en kostnadsfri ansökan med bilagor via formuläret eller via e-post till ekonomi@sif.fi. I din ansökan ska du också berätta för oss från vilken organisation du tidigare har försökt att få stöd ifrån.